Названо черговий регіон, який хоче захопити Путін. Експерти розкрили його плани

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) переконані, що Путін має в планах планує анексувати Харківщину, по обласному центру якої рашисти постійно завдають ударів, у тому числі ракетами.

Ось уже 5-ий місяць Росія б’є по території Харківщини із реактивних систем залпового вогню та завдає ракетних ударів. За цей час там зруйновано 4019 житлових будинків, 97 медичних закладів, 427 навчальних установ, 62 заклади культури та 12 промислових підприємств. І попри таку розруху, як виявилось, у Путіна на цей регіогн великі плани.

Так, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія планує анексувати Харківщину, по обласному центру якої російські військові постійно завдають ударів, у тому числі ракетами.

Основною ознакою, щоб робити такі висновки, британці вважають те, що російський окупаційний “уряд” у Харківській області уже продемонстрував населенню новий прапор із зображенням російського імператорського двоголового орла та символів з харківського герба XVIII ст.

“Використання окупаційним урядом Харківської області образів і риторики імперської росії чітко вказують на анексію… і це підкріплює попередню оцінку ISW про те, що кремль має ширші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей або навіть утримання півдня України”.

Крім того окупаційна влада Харківської області, що підтримується росією, заявила, що регіон є “невід’ємною частиною російської землі”, що вказує на наміри кремля анексувати частину або всю Харківську область.

Однією з частин плану анексії може стати завдання ударів артилерією противника по Слов’янському району Донецької області з околиць Ізюма на півночі і біля Лисичанська на сході.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter. У відомстві припустили, що російські війська досягли ще кількох невеликих територіальних успіхів у районі Попасної.

“Обстріли з Ізюму продовжуються вздовж осі головної дороги E40. Контроль над трасою Е40, що з’єднує Донецьк із Харковом, ймовірно, стане важливим об’єктом для росії в її спробах просунутися через Донецьку область”, — йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.