Путін блефує: розвідка Британії дізналася, що штурмові загони РФ оснащені технікою 50-х років

Російський бункерний президент Путін хоче знову атакувати українських захисників і збирає для цього застарілі резерви

Російська окупаційна армія, яка зазнає історичних втрат при спробах завоювати Україну, готується до нових атак. Щоправда, для цього вже стягуються застарілі озброєння, які запилилися на складах із 50-х років.

Як повідомляє Оглядач, про це йдеться у доповіді британської розвідки.

Велика кількість підрозділів російської піхоти використовує радянські бронетранспортери МТЛБ 1950-х років, зняті з тривалого зберігання.

Як зазначається, раніше обидві сторони використовували зазначені БТР як допоміжне озброєння, проте РФ довго вважала їх непридатними для низки завдань піхоти на фронті.

МТЛБ були розроблені в 1950-х роках як трактор для буксирування артилерії. Вони мають вкрай обмежену броню, а для захисту оснащені лише станковим кулеметом, наголосили у британській розвідці.

Також наголошується, що штурмові загони першого ешелону РФ, які атакували Україну в лютому, використовували сучасніші БМП-2 з бронею до 33 мм та автоматичною 30-мм гарматою з протитанковим ракетним комплексом.

“Незважаючи на заяву президента Росії Володимира Путіна від 7 липня 2022 року про те, що російська армія “навіть не зробила” своїх зусиль в Україні, багато її підкріплень є непостійними угрупованнями, які розгортаються із застарілим або невідповідним обладнанням”,- заявили у розвідці Британії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.