Зеленський не витримав: відмітка у військкоматі для виїзду з області неприпустима, – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський виступив проти гучного розпорядження Генштабу

Протягом однієї доби Генштаб та Міноборони України намагалися кілька разів пояснити українцям, що означає норма про те, що для виїзду зі своєї області чи свого району буде потрібний дозвіл військкомату.

Ну ось уявіть собі: виїжджаєте ви з Київщини до Житомирської області. Вам потрібно проїхати лише якихось 50 кілометрів, щоб забрати дітей, які гостювали у дідуся та бабусі у селі. Але вас зупиняють та кажуть: покажіть дозвіл на переміщення між областями…

Зрозуміло, що такі нововведення Генштабу особливо не потішили українців. Люди готові захищати Батьківщину, брати зброю в руки, боротися з рашистськими загарбниками. Але навіщо такі заходи? Навіщо змушувати українців бігати за довідками у військкомат, шикуючись у дикі черги заради того, щоб з’їздити до сусідньої області по дітей?

Навіщо українцям вишиковуватись у божевільні черги перед військкоматами чи іншими уповноваженими органами заради того, щоб отримати дозвіл, затверджений Залужним, та перевезти до сусідньої області бронежилети та іншу волонтерську допомогу для українських бійців?

У результаті скандальні звістки дійшли до президента України Володимира Зеленського. Він одразу сказав, що такі речі просто неприпустимі. Залужний повинен узгоджувати подібні скандальні рішення з Верховним головнокомандувачем.

Подробиці скандалу розкрила Українська правда.

“Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаних дозволів на переміщення між областями України”, – пише УП, посилаючись на свої джерела в Офісі президента.

На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних залишати межі місць проживання, зазначає видання.

Президент звернув увагу, що суб’єктом формування державної політики у цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

“Зеленський доручив скасувати ухвалений Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання із збереженням обороноздатності країни”, – пише УП з посиланням на свої джерела.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.