Без паніки: голова української розвідки розповів, чи треба боятися вторгнення з Білорусі

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов оцінив можливість вторгнення Білорусі в Україну. Він заявив, що навчання поблизу кордону з нашою країною лише планові заходи.

Зараз багато хто говорить, що з погляду політичної еліти Білорусь – дуже гнила країна, а ось з погляду суспільства – дуже зріла. Проте ніхто не очікував, що Білорусь дозволить Росії атакувати Україну зі своєї території. Не дивно, що українці щодня очікують на напади на північних кордонах. Заспокоїти всіх спробували українські розвідники.

Так начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов зазначив, що наразі загрози нападу Білорусі на Україну не існує. За його словами, біля кордону Білорусі з Україною знаходиться невелика кількість білоруських та російських військових.

“Російських? Взагалі мізерна кількість, абсолютно мізерна… Це абсолютно планові заходи білоруської армії, які вони проводять. Ми знали про них за два з половиною місяці точно до того, як почалися перші дії. На даному етапі погрози від білоруської армії для України не існує”, – наголосив Буданов в інтерв’ю ” РБК-Україна “.

Він зазначив, що сьогодні немає підстав вважати, що РФ збільшуватиме війська у Білорусі.

Українські розвідники вважають прямий військовий наступ із Білорусі малоймовірним, але загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається.

Наразі біля кордонів з Україною знаходяться сім батальйонів ЗС Білорусі. На думку військових експертів, їхнє розміщення у прикордонних районах має створювати ілюзію подальшого вторгнення та спонукати Україну відтягнути сили з Донбасу на захист кордону з Білоруссю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.