“Зупиняти війну з РФ не можна, бо буде тільки гірше, треба йти до кінця”: генерал Марченко

На початку російського вторгнення, коли ще були переговори із агресором РФ, війну в Україні можна було зупинити, а тепер ні, бо після Бучі та Ірпеня точку неповернення пройдено. Нині зрозуміло, що вона не закінчиться швидко, але наша країна має шанс.

Як інформує “Obozrevatel”, таку думку висловив генерал-майор Збройних сил Дмитро Марченко.

Він переконаний, що зупиняти нині битву не можна, бо буде ще гірше.

“Точку неповернення ми вже пройшли. Вона була на самому початку, коли можна було все це зупинити на етапі переговорів.

Але після того, що росіяни витворяли – все. Я відповів тим, хто хоче спокою й миру будь-яким шляхом, – його не буде”, – наголосив військовий.

На запитання, якщо в майбутньому для того, щоб зупинити смерті, доведеться “віддати частину території України”, генерал-майор ЗСУ відповів: “Категорично ні”.

“Нам треба забирати всю землю, забрати Луганськ, Донецьк, Херсон і Крим. Тому, що далі буде гірше. Якщо хтось думає, що на цьому все зупиниться і все буде добре – ні, це не так.

Це ми відпустимо ворога додому, він там залиже рани, зробить відповідні висновки, підкоригує свої бойові порядки і нападе ще раз”, – висловив переконання Марченко.

Він констатував факт, що війна не закінчиться швидко. Разом із тим каже, що в України є шанс, якого не було за всю її історію. На його переконання, якщо західні партнери нададуть країні все необхідне озброєння, то не виключено, що контрнаступ наших Сил оборони закінчиться швидше.

“Нам просто треба добити, у нас є темп, бажання, просто дайте нам трошки озброєння, і ми це зробимо”, – заявив військовий.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.