Стало відомо, що зміниться для українських біженців у Польщі, Ізраїлі та Австрії з 1 липня

Деякі європейські країни поступово скорочують пільги для українських біженців, проте більшість програм з підтримки українців у липні продовжать працювати. Ми розповімо, що зміниться у Польщі, Ізраїлі та Австрії вже з 1 липня для українців, які отримали у цих країнах тимчасовий притулок.

Польща
З 1 липня для українських біженців у Польщі зупиняться виплати 40 злотих на добу на харчування та проживання, проте не все так однозначно. На фінансову підтримку від польського уряду можуть розраховувати люди із найменш захищених соціальних категорій: вагітні жінки; пенсіонери; багатодітні матері; люди з інвалідністю. Серед них і українці, які прибудуть у липні.

Крім того, польське місто Торуна з 1 липня повертає для українських біженців безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Для цього потрібно придбати спеціальний проїзний на місяць.

Також українці у Польщі можуть претендувати на міжнародну допомогу у розмірі 710 злотих та 610 злотих від Міжнародного комітету порятунку. Кошти виплачуватимуть щомісяця протягом трьох місяців.

Ізраїль
Українці, які прибули до Ізраїлю до початку повномасштабного вторгнення РФ, з 1 липня зможуть офіційно працювати у країні. Це нововведення стосується 13 тис. громадян України, які проживають в Ізраїлі та у яких закінчується термін дії туристичних віз.

Для українців, які приїхали до країни після 24 лютого, посвідку на проживання продовжили до кінця липня.

Австрія
У столиці Австрії Відні з 1 липня продовжили безкоштовний проїзд для українців у громадському транспорті. За інформацією українського посольства в Австрії, безкоштовно переміщатися містом українці зможуть до кінця вересня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.