Червоний Хрест буде виплачувати грошову допомогу українцям: кому і які суми

Українці, які мешкають у регіонах, де немає бойових дій, можуть отримати виплати. Червоний хрест виплачуватиме допомогу людям, які безкоштовно розмістили у себе переселенців. Можна отримати по 450 грн на кожну людину, яка отримала тимчасове житло.

В Україні передбачено компенсацію для тих, хто допомагає внутрішньо переміщеним особам. Кошти виділяють Спільнотою Червоного Хреста України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міжнародною Федерацією Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Допомога складає 14,77 грн на добу на кожну особу. Загалом виходить 450 грн на місяць. Гроші можна отримати банківським переказом через PrivatMoney.
Для оформлення допомоги від Червоного Хреста потрібно:

• зареєструвати житло на сайті prykhystok.gov.ua та подати заяву до органів місцевого самоврядування. Це робиться пізніше наступного дня після реєстрації. Необхідно вказати імена та додати копії паспортів усіх переселенців, які отримали притулок;

звернутися до виконкому міської, селищної чи сільської ради за місцем, де розташоване житло, щоб отримати допомогу;

• якщо переселенці залишили ваш будинок, про це потрібно повідомити місцеву владу та подати відповідну інформацію.

Раніше повідомлялося, що українці, які постраждали від війни, можуть отримати гроші від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Малозабезпечені сім’ї можуть розраховувати на матеріальну допомогу у 7500 гривень. Йдеться про осіб, котрі проживає у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Київській, Житомирській, Сумській, Миколаївській, Чернігівській, Херсонській та Харківській областях.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.