Це перемога ЗСУ: війська РФ з ганьбою втекли з острова Зміїний. У Путіна аж завили

Захисники України декілька днів поспіль завдавали по російських позиціях на острові Зміїний вогневі удари, внаслідок чого російські окупанти сьогодні, 30 червня 2022 року, відступили.

Раніше повідомлялося, що ось уже кілька днів триває операція ЗСУ проти російських військ, які окупували острів Зміїний. І ось, не забарилися Хороші новини для української сторони.

Стало відомо, що після нової успішної операції українських військ російські окупанти спішно евакуювали залишки гарнізону і ймовірно, покинули Зміїний.

Зараз Зміїний покритий пожежею, лунають вибухи.

“Протягом ночі, в результаті вдало проведеного чергового етапу військової операції з нанесенням вогневих ударів нашими ракетними і артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник спішно евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, покинув Острів”, – йдеться в повідомленні оперативного командування”Південь”.

У командуванні додали, що кінцеві результати операції дорозвідують.

Про те, що острів Зміїний російські війська покинули, відзвітували вже і росЗМІ.

Зазначимо, що острів Зміїний має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну і певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Також острів Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту.

До слова, теоретично це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.