Українцям, які опинилися за кордоном, скасують важливу соцвиплату

Українцям, які опинилися за кордоном, буде скасовано важливу соцвиплату. Її втратять громадяни, які залишаються поза межами України тривалий час.

Йдеться про допомогу з безробіття. Про те, за яких обставин припиняють цю соцвиплату, розповів під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, допомоги позбавлятимуть безробітних українців, які під час воєнного стану перебувають за кордоном понад 30 днів.

Крім того, глава уряду повідомив, що під час війни Україна не може собі дозволити виплачувати безробітним допомогу протягом цілого року, як це передбачено законом. Отже, якщо людині не знайшли роботу протягом першого місяця її перебування у статусі безробітного, то її відправлятимуть на громадські роботи.

Характер цих робіт може бути різним: від розчищення завалів у місцях, де проходили бойові дії, до впорядкування вулиць та допомоги з ремонтом будівель.

Така робота оплачуватиметься. Щоправда, оплата за це передбачена у розмірі мінімальної зарплати – 6500 гривень. Таким чином влада хоче досягти двох цілей: забезпечити громадянам хоча б тимчасову зайнятість та знайти працівників, які за мінімальну оплату займатимуться суспільно корисною працею.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.