Готуємося до 1 вересня: як навчатимуться школярі та студенти

Заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко в ефірі телемарафону поділився подробицями

В Україні не припиняються бойові дії, але незважаючи на це, відкриваються різного роду підприємства і заклади. З освітнім процесом буде таке ж.

За словами заступника міністра освіти і науки Андрія Вітренко, з 1 вересня навчання відновиться в режимі офлайн.

“Що стосується початку нового навчального року. Хочу повідомити батькам, учням, студентам: 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн, і всі діти, студенти учні повинні піти в школи, університети, коледжі, заклади профтехосвіти”, – сказав Вітренко.

Також він закликав школярів і студентів готуватися до офлайн-процесу в українській освіті.

Вітренко раніше розповів про зміни в освітній програмі з 1 вересня 2022 року. Зокрема, в українських школах не вивчатимуть роман Л. М. Толстого” Війна і Мир”, а також інші твори літератури, які” оспівують ” російську армію.

На питання про долю творів інших російських письменників, які можливо також виключать зі шкільної програми, Вітренко відповів, що з цього питання йдуть дискусії в колі професіоналів, після закінчення якої і буде прийнято рішення.

“Скажу відверто, зараз ведуться дискусії на рівні професіоналів — вони дуже напружені. Члени робочих груп, яких підібрало наше Міністерство, вони прийдуть, я впевнений, до згоди, і ми побачимо оновлену програму із зарубіжної літератури”, — відповів Вітренко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.