Польща припиняє виплату допомоги біженцям з України: названо дату

Українці незабаром будуть позбавлені грошей від Польщі. Фінансова допомога біженцям з України буде доступна тільки місяць. З 1 липня залишаються виплати лише для вузького кола людей.

Цю тривожну новину опублікувало видання Rzeczpоspolita, яке посилається на слова заступника голови польського МВС та представника уряду у справах біженців Павла Шефернаркера.

Отже, з 1 липня допомога для біженців з України буде доступна не всім, а лише обмеженому колу людей: інвалідам, багатодітним жінкам і вагітним.

На такий, вкрай непопулярний, крок польський уряд звижився через те, що для Польщі, яка прийняла понад 3,5 млн наших громадян, витрати на їхнє утримання стають непідйомними. Водночас, на польському ринку праці зараз з’явилося чимало нових вакансій, які б за бажання могли заповнити біженці з України. При цьому польські роботодавці навіть готові встановити гнучкіші графіки роботи спеціально для жінок із дітьми.

Загалом таким кроком польська влада намагається підштовхнути українців, які ще не працюють, до працевлаштування. Ну, а тим, хто все ж таки не готовий шукати роботу в Польщі, доведеться або жити там за свій рахунок, або покинути країну.

“Це рішення певною мірою показує, що підтримка добігає кінця, настав час повертатися в Україну”, – підтвердив професор Петро Длугош.

Втім, останнім часом і так потік мігрантів із Польщі в Україну почав домінувати над тим потоком, який їде з України до Польщі. Українці стали активніше повертатися додому: хтось через те, що не зумів зачепитися корінням за примхливу європейську землю, а хтось – через те, що бойові дії в Україні змістилися на схід, і тепер можна повертатися до своїх будинків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.