Потужний прорив: ЗСУ вийшли на кордони з Росією відразу в декількох місцях

Українські захисники почали відкидати російських окупантів прямо до кордонів РФ, звідки вони і прийшли

За інформацією Міністерства оборони України, ВСУ змогли вийти до російських кордонів відразу на декількох ділянках Харківської області.

Як повідомляє Главред, про це розповів речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник в ефірі національного телемарафону, в Харківській області російські військові ведуть постійні обстріли, тримають українські війська в постійній напрузі і відтягують наші підрозділи. Це робиться для того, щоб підрозділи ЗСУ звідти не перевели на інший напрямок. Також там роблять все, щоб стримати контрнаступ української армії.

“Але в Харківській області вже є місця, де наші військовослужбовці вийшли на кордон з Росією”, – розповів Мотузяник.

За словами спікера Міноборони, в Харківській області росіяни в основному атакують не позиції наших захисників, а мирні населені пункти. Так 31 травня по Золочеву били понад 10 годин – з 8 години ранку і до 18:00. В результаті цих обстрілів постраждала 73-річна жінка. Також загинула 74-річна місцева мешканка, в будинок якої потрапив снаряд гаубиці.

Мотузяник додав, що росіяни риють окопи і роблять укріплення на своїй території. Ці театральні дії в прикордонній зоні почалися для того, щоб показати можливість вторгнення на російські землі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.