Шмигаль запропонував скасувати безкоштовне розмитнення автомобілів

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроект №7418, який передбачає скасування в Україні безкоштовного розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Про це свідчать дані сайту українського парламенту.

Це вже другий зареєстрований у ВР законопроект, який пропонує скасувати безплатне розмитнення автомобілів.

Перший такий проект закону розробила група народних депутатів на чолі із головою парламентського фінансового комітету Данилом Гетьманцовим. Вони виходили з того, що комерційні організації зловживають безплатним розмитненням, ввозячи автомобілі з Європи та створюючи черги в пунктах пропуску на кордоні. Нардепи відхилили цей проект закону.

Новий законопроект №7418 розроблений Кабінетом міністрів. Його підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Автори законопроекту виходять із того, що через безплатне розмитнення автомобілів державний бюджет не отримав 13 млрд гривень. Ці гроші стали б у нагоді державі, оскільки триває вторгнення російських окупантів.

Наразі законопроект №7418 розглядається у парламентському фінансовому комітеті, після чого його передадуть народним депутатам на затвердження. Зважаючи на все, ймовірність його прийняття досить висока. Адже не дарма цей проект закону підписаний прем’єр-міністром України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.