В Україні можуть зробити “платним” виїзд чоловіків за кордон на час війни.

У Міністерстві внутрішніх справ запропонували ввести “страховий внесок” для військовозобов’язаних чоловіків, які хочуть виїхати за кордон під час воєнного стану. Такий варіант вирішення питання, розглядають через те, що імовірно російсько-українська війна затягнеться на довго, а багатьом людям потрібно їздити у відрядження, щоб заробляти гроші.

Про це повідомляє радник глави МВС Віктор Андрусів у своєму Telegram-каналі.

“На жаль, війна на довго. І нам треба буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду це не про заборонити чи дозволити. Це питання як виїжджати. Я пропоную зробити страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. В будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше. Багато років саме кошти заробітчан рятували нашу економіку, і зараз це особливо важливо”, – пояснив він.

Як приклад, міністр МВС навів реальні історії людей, які не можуть повноцінно працювати через свій призовний вік.

“Дві історії моїх знайомих. Один мав засіяти сотню тисяч гектар, але не мав дизеля. Знайшов в Румунії, але не міг відправити за ним українців. В результаті він найняв молдаван, які довезли до України, а тоді тут переливали і доставляли на місце, оскільки молдавани не хотіли їхати в область з бойовими діями.

Друга історія, знайомий до війни не встиг підписати договір на поставку нашої продукції до Німеччини на декілька мільйонів доларів. Вже 3 місяці він не може виїхати і підписати договір, який дозволить йому врятувати 300 робочих місць.

Тому ще раз питання не в забороні, а в підході до регулювання виїзду”, – розповів Андрусів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.