З 1 вересня розпочнуться заняття в школах. Але тільки в школах з бомбосховищами

Про відновлення навчання розповіла перша леді Олена Зеленська. Вона озвучила деякі деталі

В той час, як російські окупаційні війська намагаються нав’язати школам на захоплених територіях російську програму навчання, Україна буде відновлювати освітній процес з 1 вересня.

Як повідомляє УНІАН, про це заявила перша леді Олена Зеленська.

“Я знаю: жодне свято онлайн не замінить дітям жарти друзів, з якими стоїш на лінійці, а батькам — момент гордості, коли твій першокласник несе дзвінок. Тому ми опрацьовуємо варіант, щоб з першого вересня відновити навчання в школах, де є сховища. Тому на зустрічі з ЮНІСЕФ обговорювали національну кампанію з відновлення навчання та відновлення зруйнованих шкіл. Останній дзвінок для наших дітей пролунав онлайн, перегукуючись з сиренами. Хочеться сподіватися, що перший, у вересні – прозвучить у стінах рідних шкіл”, – зазначила вона.

Олена Зеленська зробила акцент на тому, що там, де школи вціліли, але окуповані, Росія чинить освітній геноцид — забороняє навчатися за українськими навчальними програмами, допитує вчителів, зброєю змушує їх переходити на російську.

Зеленська підкреслила, що зруйновані і знищені школи не тільки на Луганщині. В Україні майже не залишилося областей, де б росіяни не обстріляли навчальні заклади. У Харкові повністю зруйновано півсотні освітніх установ, 372 пошкоджено. Понад 400 – у Донецькій області. Загалом 1888 навчальних закладів постраждали від бомбардувань та обстрілів. 180 з них повністю зруйновані

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.