Він у строю, як і руський корабель: в рф “тримають за дурнів” батьків загиблих на крейсері “москва”

У рф досі намагаються приховати факт влучення ракет у крейсер “москва”. Батьки загиблих строковиків одержують “повідомлення”, де вказується, що тіла не знайшли. А останнім часом їм пропонують добровільно визнати своїх синів померлими та підписати заяви, що тіло не виявлено “через катастрофу”.

Про це виданню “Нова Газета. Європа” розповіли кілька матерів солдатів.

“Я зателефонувала у військкомат, мені сказали, що в списках безвісти зниклих, поранених або загиблих мій син не значиться. Запитала, що це означає. Мені відповіли: “Отже, він у строю”.

Приходжу на бесіду, мені кажуть це вступне слово про героїв, бойові дії і т. д. — головне, щоб ми самі визнали дітей загиблими. Поясніть, кажу, чому у міноборони рф мій син не значиться в жодному списку взагалі? І повідомляють, що він у строю”, — розповіла одна з матерів загиблих на кораблі.

Їй довго намагалися довести, що строковики не брали участі у бойових діях в Україні. Але вона пояснила, що знає, що половина екіпажу бере участь у бойових діях, а половина за ними на екскурсію їде. На що їй відповіли, що значить, кожен член екіпажу був причетний до того, що могло статися і на небезпеку були наражені всі.

Приблизно в такому дусі усі родичі загиблих морпіхів поступово стали розуміти, що ніхто не проводить пошукову операцію. Представники військових шпиталів відмовляються говорити із ними. Військкомати пізніше почали надсилати повідомлення з таким текстом: “З жалем сповіщаємо, що ваш син безвісти зник у результаті катастрофи”.

А останнім часом почали надсилатись заяви на ім’я родича, де зазначено, що тіло не виявлено “через катастрофу”.

“Запрошують цю заяву підписати і кажуть, що є свідки, які бачили, як син перебував на крейсері того дня, але куди він зник, ніхто не бачив. Я сказала, що нічого підписувати не буду. А мені дзвонять і кажуть, що вже три сім’ї підписали заяву, ви теж приходьте та напишіть, щоб одразу до суду, щоб довго не затягували”. Мене навіть не запитали, чи я готова таку заяву підписати, що я добровільно визнаю свого сина загиблим”, — поінформував один із родичів.

У тексті обіцяють надати адвоката та виплатити страхові — 7 млн. А в деяких батьків взагалі забирають військові квитки і прописують, що учасник “спеціальної військової операції” та бойові нараховують.

Така вони “вєлікая страна расія”, влада якої тримається на брехні та повній байдужості до свого народу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.