У Путіна проговорилися: які три області хочуть забрати для росіян

Глава Роскосмосу висловив готовність налагодити виробництво на заводах в Харківській, Київській та Дніпропетровській областях після успішно проведеної спецоперації.

На звільнених територіях України, після успішно проведеної спецоперації, Роскосмос цікавить те, що «завжди було нерозривною частиною єдиної космічної сім’ї Радянського Союзу», — це, перш за все, підприємства, які знаходяться в Харківській, Київській та Дніпропетровській областях. Про це повідомив в інтерв’ю телеканалу «Росія 24» глава Роскосмосу Дмитро Рогозін.

“У Дніпропетровській області знаходиться КБ” Південне ” і Південмашзавод. Це завод, який є точною копією нашого Красноярського машинобудівного заводу. Наш комплекс “Сармат”, який зараз проходить випробування, приходить на зміну комплексу” воєвода”, який розроблявся в СРСР саме в КБ”Південне”. Тому ми вважаємо, що на таких підприємствах Роскосмос цілком може налагодити нормальне життя, відновити виробництво, дати робочі місця громадянам, які опинилися на звільняються територіях», — заявив Рогозін.

Він також нагадав, що коли був ” звільнений Крим у 2014 році», там було поставлено завдання відновити суднобудівні підприємства в Керчі, Феодосії, Севастополі та Сімферополі.

“Точно таким же чином Роскосмос дивиться на території, які потребують відновлення мирного життя. Ми готові допомагати налагодити нормальне виробництво в єдиній родині нашої країни в області космосу і космічних досліджень», — підкреслив Рогозін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.