Війська рф з «Градів» обстріляли прикордонні триторії Дніпропетровщини: ситуація в регіоні станом на вечір

Вісімдесят третя доба боротьби проти російських окупантів добігає кінця. Ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір.

Про це повідомляє редакція 056.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що сьогодні ворог з «Градів» обстріляв прикордонні території села в Широківській громаді. Один зі снарядів впав в городи, перебив лінії електропостачання.

На щастя, ніхто з людей не постраждав, всі будинки цілі. Це головне.

У всіх інших громадах нашої області наразі все спокійно. Ситуація контрольована.

На Дніпропетровщині розширився перелік територій, які постраждали у зв‘язку з військовою агресією. Кілька днів тому до цього списку внесли Великомихайлівську громаду, нині – ще Маломихайлівську, Покровську та Межівську громади. Всі – в Синельниківському районі.

Минулого тижня Дніпропетровська обласна рада звернулася до військової адміністрації з проханням подати клопотання до Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій щодо внесення вищевказаних громад до відповідного переліку. Ми отримали результат, якого очікували, продовжуємо працювати в інтересах жителів області.

Внесення в список Мінреінтеграції означає, що мешканці цих територій, чиє житло було ушкоджено внаслідок обстрілів і які вже виїхали чи планують виїхати з території громади, зможуть:

  • оформити статус внутрішньо переміщеної особи;
  • отримувати щомісячні виплати від держави;
  • отримати компенсацію за ушкоджене чи знищене житло.

Микола Лукашук нагадав, що до цього списку раніше вже були внесені Широківська та Зеленодольска громади, які знаходяться в Криворізькому районі.

“Щиро сподіваюся, що список Міністерства реінтеграції більше не поповнюватиметься. Вірю в нашу Перемогу. Здолаємо ворога, відбудуємо Україну. Тихої ночі всім нам”, – підсумував Микола Лукашук.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.