В Україні скасували держрегулювання цін на пальне: заява Свириденко

Держрегулювання цін на пальне в Україні призупинено. Влада очікує, що граничні ціни на ДТ становитимуть не більше ніж 58 грн/л, на бензин – не більш як 52 грн/л.

Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі загальнонаціонального телемарафону сьогодні, 17 травня. Вона додала, що це рішення вже обговорювалося разом із операторами ринку.

При цьому, якщо компанії почнуть зловживати цінами, то держава готова карати їх за це. Міністерка зазначила, що з кожним тижнем ситуація на заправках в Україні ставатиме дедалі кращою.

“Якщо ми з вами відчуємо, що оператори ринку зловживають становищем, ми будемо вводити щодо них санкції й моніторити ситуацію цілодобово. Ми не дамо зловживати мережами і не дамо, щоб наших людей ошукували”, – сказала Свириденко.

Зазначимо, що в Україні останній місяць спостерігається дуже складна ситуація з бензином. Через знищення рашистами нафтобаз та Кременчуцького НПЗ (нафтопереробний завод) у країні виник дефіцит пального. Вирішенням цієї проблеми займалася влада і повідомила, що постачання з ЄС збільшилося – і формується запас.

Нагадаємо, востаннє уряд опублікував нові граничні ціни на бензин та дизельне пальне на другу декаду поточного місяця. Так, ціна літра бензину А-95 склала близько 33,36 грн. Для порівняння, це на 2,17 грн/л більше, ніж 2 травня, коли перераховували вартість.

Середня вартість літра дизпалива визначена в 35,31 грн. Це на 32 коп./л менше ніж 2 травня. Про це свідчать дані на сайті Мінекономіки України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.