РФ хоче вести переговори не лише з Україною, а й із Заходом, – радник Ердогана

Росія хоче вести переговори не лише з Україною, а й із країнами Заходу. Також у Кремлі хочуть укласти нову велику угоду, яка б визначала стратегію розвитку світу.

Про це в інтерв’ю виданню Türkiye розповів головний радник президента Туреччини Ібрагім Калин. За його словами, проведення таких переговорів буде залежати від позицій сторін, включно з ЄС та США.

“Ми усвідомлюємо, що Росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною, а й із Заходом та укласти нову велику угоду. Питання і в Україні, і не в Україні. Є глибший стратегічний розрахунок, в який внесено Україну. Неможливо покласти край бойовим діям і, зрештою, війні, не відновивши тут правильний баланс”, – пояснив Калин.

За його словами, для того, щоб склалися умови переговорів, усі сторони, включно з Євросоюзом та США, повинні мати конструктивну позицію. Тому Туреччина здійснює інтенсивний дипломатичний трафік з європейськими та американськими партнерами.

Радник Ердогана також зазначив, що для зустрічі президентів України та Росії необхідно домогтися певного прогресу в переговорах.

“На жаль, події останніх тижнів негативно вплинули на цей процес. Але ми продовжуватимемо просуватися шляхом переговорів і діалогу, а не війни, виявляючи терпіння і наполегливість”, – підсумував Калин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.