Не стало першого президента України. Прощай, Макарович. Чим запам’яталися “кравчучки”

Перший Президент України Леонід Кравчук помер сьогодні, 10 травня, після тривалої хвороби. Про це повідомили його рідні.

Його проблеми зі здоров’ям почалися в кінці червня 2021 року. Саме тоді перший президент незалежної України не прийшов на урочисте засідання Верховної Ради з нагоди 25-ї річниці Конституції. На жаль, і перемогу над Росією йому не судилося відсвяткувати.

Так, стало відомо, що в Україні 10 травня 2022 року, о 17:00 за київським часом після тривалої хвороби пішов з життя Леонід Макарович Кравчук, перший президент незалежної України. Він займав пост глави держави в 1991-1994 р

10 січня 2022 року Леонід Кравчук відзначив 88-р

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ⚡️ Новини Україна 24/7⚡️ (@ukr.aine247)

Крім президентського поста, Кравчук в різні роки був головою Верховної Ради, народним депутатом, а в 2001 році був навіть нагороджений званням Герой України.

Також перший президент-лауреат премії Celebrity Awards 2020 в категорії “Людина року”. З 2020-го очолював українську делегацію в Тристоронній контактній групі.

Відомо, що в 2021 році Леонід Кравчук більше місяця перебував у реанімації після операції на серці.

Нагадаємо, що вчасно покинувши ряди Компартії, Леонід Кравчук зумів перемогти в перших виборах президента незалежної України і це була “чиста” перемога, так як за нього проголосували більше 60% виборців.

Саме в період президентства Кравчука було сформовано повноцінне МВС, а ще Україна як незалежна держава була визнана міжнародною спільнотою.

А ще більшості українців правління Кравчука запам’яталося фінансовою кризою перших років незалежності країни. Однією з головних невдач першого президента досі називають провал у проведенні глибоких ринкових реформ, який призвів до спаду виробництва, зростання боргу перед РФ, дефіциту держбюджету і гіперінфляції.

Також Кравчука довгий час звинувачували в тому, що він не зміг затвердити Конституцію України і гімн на слова “Ще не вмерла Україна”.

Ну а сьогодні, коли йде повномасштабна війна Росії проти України, багато хто згадував, що саме Леонід Кравчук відмовився від ядерної зброї і уклав Будапештський меморандум, який насправді не зміг у 2022 році гарантувати недоторканність кордонів України та її територіальну цілісність.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Taryan Group (@taryangroup)

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.