Росія планує 9 травня оголосити Україні повноцінну війну: Шмигаль розповів про дані спецслужби

Президент Росії Володимир Путін 9 травня, коли росіяни відзначають свій День перемоги у Другій світовій, може офіційно оголосити повноцінну війну Україні. Це дасть змогу країні-агресорці масштабно мобілізувати російські резервні сили.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу за результатами візиту до Варшави (Польща). Так він підтвердив повідомлення, що звучали раніше, про можливий намір кремлівського диктатора.

“За даними партнерських спецслужб, Росія має намір 9 травня оголосити повноцінну війну. Такі можливості обговорюються у вищому політичному керівництві. Чи станеться це – подивимося”, – сказав Шмигаль.

Зазначимо, що раніше американський телеканал CNN із посиланням на американських та західних чиновників повідомляв таку саму інформацію. Оскільки любов Путіна до сакральних дат відома, сценарій переходу до війни від “спецоперації” видається ймовірним.

Інші варіанти на 9 травня включають анексію захоплених раніше територій Луганської та Донецької областей на сході України, посилення атак на Одесу на півдні або оголошення повного контролю над південним портом Маріуполем.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.