Колишнім він не залишиться: експерт розповів, яким буде курс долара після війни

Колишнім він не залишиться: експерт розповів, яким буде курс долара після війни

Фінансові аналітики озвучили ймовірний прогноз щодо курсу валют в Україні після закінчення війни з Російською Федерацією.

Найближчими днями якихось серйозних вагань не передбачається, але це не означає, що немає девальваційних настроїв. Після лібералізації ринку варто очікувати зростання курсу долара щодо гривні.

Крім того, масштаб послаблень гривні вже залежатиме від того, які перспективи будуть щодо інвестицій, допомоги та відновлення ділової активності. Поки що наслідки війни для економіки України, період відновлення, який має пройти наша країна, інфляція та інші фактори вказують на те, що курс гривні буде під тиском, незалежно від обсягу допомоги з боку західних партнерів.

Керівник відділу аналітики ДК Forex Club Андрій Шевчишин вказує на те, що Україна втратила частину свого експорту, який наразі заблоковано. Тому відновлення буде дуже важким.

“Також поки що немає розуміння, наскільки міжнародна допомога буде активною, у які періоди нам можна буде розраховувати на репарації і, ключове, – який термін будуть продовжуватися військові дії. Всі ці фактори безумовно тиснуть на курс”, – заявив Шевчишин.

У той же час курс долара вже не буде незмінним – за словами фінансового аналітика Олексія Козирєва, при настанні миру та вільному плаванні долара, варто очікувати курсу від 35 до 40 гривень за долар.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.