Пенсії за квітень в Україні отримають не всі пенсіонери: у Мінсоцполітики назвали причини

У Міністерстві соціальної політики України повідомили, що не всі пенсіонери спромоглися отримати свої пенсійні виплати за квітень 2022 року. Громадянам пояснили, коли їм перерахують гроші.

За квітень в Україні було перераховано пенсійні виплати на загальну суму 34,1 мільярда гривень. Свої пенсії отримали 100% пенсіонерів, яким кошти приходять на банківські картки.

Щодо людей, які отримують пенсії готівкою, то тут ситуація не така райдужна. Доставка пенсій через Укрпошту за квітень 2022 року вдається далеко не в усі населені пункти через бойові дії.

“Звичайно, складніша ситуація з доставкою пенсії за місцем проживання у населених пунктах, де відбуваються військові дії або оточені ворогом. Це вдається не скрізь. Але працівники Укрпошти, незважаючи на небезпеку та складнощі, вже забезпечили доставку понад 70% профінансованих пенсій”, – розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Варто зазначити, що під час дії воєнного стану в Україні змінилася система виплати пенсій. Українцям, які змушені були залишити свої будинки та переїхати до інших регіонів, мають написати заяву до Пенсійного фонду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.