“Великоднього перемир’я” не буде: РФ відповіла відмовою на пропозицію генсека ООН (ВІДЕО)

“Режим тиші” на Великдень не буде. Росія відповіла відмовою на пропозицію генерального секретаря ООН Антоніу Гуттеріша про запровадження в Україні “великоднього перемир’я”.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на своїй сторінці у Twitter.
“Антоніу Гуттеріш закликав встановити від 21 квітня “великоденну гуманітарну паузу” для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі Послухайте і ви! Не мені ж одному це трійло регулярно терпіти”, – написав він, опублікувавши відео виступу представника Росії.

На відео, який розмістив Сергій Кислиця, представник Кремля знову вдається до пропаганди про “денацифікацію” і “звільнення” України, називаючи заклик до перемир’я “прагненням дати київським націоналістам і радикалам перепочинок для того, щоб вони могли перегрупуватися”.

Варто зазначити, що напередодні генсек ООН закликав сторони конфлікту оголосити “великоднє перемир’я” від четверга, 21 квітня до православної пасхальної неділі. За його словами, таке перемир’я дозволило б евакуювати більше мирних жителів з районів України, охоплених бойовими діями, а гуманітарним організаціям – надати допомогу постраждалим. Україна одразу погодилася на цю пропозицію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.