В уряді розповіли, що чекає на ФОПів після війни

Після війни українським ФОПам можуть дати стільки свободи, скільки вони здужають. Уряд припускає, що їм можуть залишити всі або майже всі ті преференції, які вони мають зараз, у воєнний час.

Про ймовірний “золотий вік” для вітчизняного бізнесу розповіла віце-прем’єрка Юлія Свириденко в ефірі всеукраїнского телемарафону.

Отже, від початку війни уряд скоротив кількість дозвільних процедур для підприємців майже в 11 разів. Тобто, за неповні два місяці було скасовано пів тисячі дозволів, а натомість залишилося тільки пів сотні.

“Ми спростили і прибрали 500 дозволів, зараз по суті діють тільки 50, якими держава здійснює контроль”, – повідомила чиновниця.

На сьогодні держава лише наглядає за цінами на соціально значущі продовольчі товари і на пальне. Майже все решту бізнес вирішує на власний розсуд. Максимально спрощено також митні процедури і практично мінімізований податковий тиск. А про касові апарати, які були каменем спотиканням між підприємцями і владою до війни, ніхто тепер і не згадує. Тобто, на сьогодні держава створила для ФОПів максимально сприятливий клімат, який у довоєнні часи навіть не з’являвся їм у щасливих мареннях.

“Це ж на воєнний стан, а я хочу, щоб ми закріпили на законодавчому рівні повну дерегуляцію, щоб спростити реєстраційні і виробничі процедури”, – наголосила Юлія Свириденко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.