На Великодню ніч можливий обстріл деяких православних храмів України: подробиці

Міністерство оборони рф оголосило про те, що у Великодню ніч, з 23 на 24 квітня, на території низки українських областей буде здійснено обстріл православних храмів. При цьому там стверджують, що такі “провокації” готує “київський режим за підтримки Заходу”.

Про це повідомляє російське агентство “РІА Новини”.

Міноборони Росії написало про підготовку “жахливих провокацій з численними жертвами” у Харківській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській та Одеській областях.

“З цією метою серед націоналістичних батальйонів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, оснащених мінометами (так звані “блукаючі міномети”), із завданням обстріляти православні храми та церкви у Великодню ніч і потім звинуватити російських військових”, — цитує агентство заяву відомства.

Також російська влада звинуватила керівництво України в тому, що воно має намір “залучити велику кількість західних репортерів”, щоб зняти і “негайно розкрутити фейки”.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України попереджають, що окупанти знову використовують прийом “інформаційного алібі”, попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

Зокрема, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф». При цьому пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де це «може відбутися»:

  • Запорізька;
  • Миколаївська;
  • Одеська;
  • Сумська;
  • Харківська.

В усіх цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога.

Про це повідомляє і міноборони рф, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з численними жертвами.

Українців закликають бути дуже уважними та максимально обережними.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.