“Ми не боїмося жодної з погроз РФ”: Зеленський розповів, як діятиме Україна в разі атак на Київ

Україна ставиться до будь-яких погроз Росії серйозно, тому що в небезпеці можуть опинитися наші громадяни, але водночас не боїться їх. Наша країна має “відповідати на усі загрозливі для нас кроки Російської Федерації”.

Про це в інтерв’ю ВВС заявив президент Володимир Зеленський після запитання журналістів. Йому нагадали про провокації РФ – звинувачення в бік України про нібито “атаки” на її прикордонні території – і запитали про реакцію на можливу “помсту” окупантів.

“Ми серйозно ставимося до всіх погроз, тому що ці погрози пов’язані з тим, що можуть загинути наші люди. Ми не боїмося жодної з погроз Російської Федерації при цьому… Ми швидко, просто і зрозуміло пояснюємо, що сталося, чому це важливо й що буде далі”, – сказав президент.

Він звернув увагу на те, що РФ постійно грала у тактику створення фейкових “українських” провокацій.

Так, країна-агресор сама окупувала наші території, а тепер погрожує, що якщо щось буде, наприклад, проти Криму, то будуть відповіді ракетними ударами.

“І в мене дуже багато запитань. Коли почалися ракетні удари з території Білорусі російських військ 24 лютого, що це було? Що вони захищали? Я не зовсім розумію. Мені здається, що вони дуже часто плутаються у своїх свідченнях”, – зазначив Зеленський.

Подібна ситуація розігрувалась і на Донбасі. “Вони самі влаштовували теракти з вибухами в Донецьку, а потім звинувачували нас, казали, що ми зробили це, хоча у нас туди не було жодного доступу”, – наголосив український лідер.

Те саме Росія повторює і зараз. Українська сторона, як сказав президент, поки що не має доступу до Мелітополя, Бердянська, Маріуполя, інших н.п. у напрямку Запоріжжя та Маріуполя.

“Тобто там окуповані міста. І там відбуваються вибухи, і людям, які там перебувають, нашим українцям, вони розповідають – тому що відключене телебачення, немає мобільного зв’язку – вони розповідають, що ми проводимо бомбардування Маріуполя”, – обурився Зеленський.

Противник постійно влаштовує інформаційні провокації. Російські солдати (імена яких, до речі, відомі Україні) обманюють місцеве населення, заявляючи, що вибухи нібито відбуваються через літаки ЗСУ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.