Другий етап буде ще більш кровопролитним: в НАТО попередили про другу фазу війни

В Альянсі прямо кажуть, що другий етап путінської агресії проти України неминучий

Другий етап вторгнення військ РФ в Україну буде більш складним, більш кровопролитним. Сама ж війна, по всій видимості, затягується.

Як повідомляє Цензор, про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

“Нас чекає швидкий вступ на другий етап цієї війни, вже дуже кривавий. Ми вступаємо в другий етап, більш складний, що відрізняється за характером першого етапу, на набагато ширшій території, як на Сході, на Донбасі, так і на півдні, в бік Криму і Маріуполя. Отже, за нашими оцінками, ми вступаємо на другий, ще більш складний етап, цієї війни, яка, схоже, затягується”, – сказав Джоане.

Чиновник висловив надію, що російські війська все ж не будуть звірствувати, як це відбувалося раніше, але підкреслив, що фронт бойових дій буде значно ширше.

“Ми сподіваємося, що цього не буде надалі, тому що те, що вони роблять, вже надзвичайно варварське і дике, але повторюю, ми очікуємо найближчого відновлення бойових дій на значно ширшому фронті. Вони будуть військовою складовою набагато ближче до класичної війни, а не до того, що ми бачили в перші шість тижнів війни, і, на жаль, ми будемо мати жертви серед цивільного населення”, – резюмував Джоане.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.