Росіяни зіткнуться з величезними проблемами: професорка економіки розповіла, коли чекати на удар санкцій

У Росії вже влітку вичерпаються товарні запаси і більшість росіян відчують на собі наслідки санкцій. При цьому багато обмежень впливатимуть на РФ протягом багатьох років.

Про це в інтерв’ю “Настоящее время” розповів професорка МДУ, економістка Наталія Зубаревич. “Для населення насамперед це зростання цін і зникнення деяких видів товарів, тобто зменшення можливості купити автомобіль, гаджети, якісь предмети розкішного споживання, це все усихає. Але це ж не головне. Головне те, як почуватиметься російський бізнес, а для нього година X тільки починає наступати. А населення в цей бік поки не дивиться”, – зазначає експертка.

За її словами, товарні запаси розраховані на кілька місяців і досі не вичерпані. Так, за її словами, вплив санкцій буде помітнішим уже влітку.

“Проблеми у великих містах почнуться не просто зараз. Сектор послуг, стиснення зайнятості – це дуже поступово буде. Зрозуміла картинка буде, мабуть, влітку, а може, навіть до осені”, – каже економістка. За її словами, проблеми виникнуть у цілих галузях російської економіки.

“Є ще міста транспортного машинобудування. Це Твер, де Тверський вагонобудівний завод. Це Верхня Пишма, де “Сінара – Транспортні Машини”. Усе там збирати вже не вийде, або доведеться збирати старі радянські вагони”, – додає Зубаревич.

Росія – країна дуже активно включена до глобальної економіки. Наприклад, у Росії важкий дефіцит касетних підшипників – це вагони, це локомотиви. “Як їздитимемо – незрозуміло. І заміни їм немає”, – навела приклад професорка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.