Орбан вимагав у Зеленського доказів, що Бучанська різанина – не постановка

Очільник уряду однієї з країн Європейського Союзу вимагав у президента України Володимира Зеленського надати докази, що звірства російських окупантів у Бучі на Київщині – не інсценування. Тисяч фото, відео та свідчень очевидців, супутникових знімків та радіоперехоплень, заяв західних розвідок цьому політику виявилося замало.

Зеленський не назвав імені цього глави уряду, однак, за даними українських ЗМІ, йдеться про прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Про його цинічну вимогу Зеленський розповів в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Коли журналіст запитав у президента України, що найгірше йому довелося почути за останні дні, Зеленський згадав, як один з європейських політиків зажадав у нього доказів, що Бучанська різанина – не постановка і не вигадка.

“Провідний політик ЄС хотів отримати від президента України докази того, що військові злочини у Бучі не були інсценуванням! Риторика, яка виходить лише безпосередньо з Кремля. На запитання репортера BILD Ронцхаймера, чи є цей політик із ЄС головою європейського уряду, Зеленський чітко відповів: “Так”. Але він відмовився називати ім’я того, хто сказав йому: “Покажіть нам докази, що це не постановка”, – пише видання.

Разом з тим президент України зазначив, що скільки ще таких “Буч” влаштували російські окупанти по всій Україні, наразі ніхто не знає.

“Що відбувається в окупованих селах як на півдні, під Херсоном, Запоріжжям, так і на сході – ми не знаємо. Багато міст були просто повністю зруйновані. Ні будинків, ні людей – не знаю, що ми там знайдемо”, – сказав глава держави.

Згодом українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що тим самим політиком, якого те, що побачив світ у Бучі, не переконало, є нещодавно переобраний на посаду прем’єр-міністра Угорщини Віктор Орбан, який давно відзначається проросійською позицією та цілковитою підтримкою Кремля.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.