Українцям перерахують пенсії у квітні: хто і скільки отримає

В Україні пенсії з 1 квітня перерахують на приблизно 2,5 млн працюючих. При цьому підвищені виплати українці отримають лише у червні.

Про це йдеться у роз’ясненні спеціалістів Запорізького місцевого центру надання безкоштовної правової допомоги. “Пенсіонерам, які після призначення (перерахунку) пенсій продовжували працювати та придбали не менше 24 місяців страхового стажу, мають право на перерахунок пенсії”, – зазначають у відомстві.

До речі, перерахунок пенсій проводиться щороку, якщо українець вийшов на заслужений відпочинок і продовжує працювати. Такий перерахунок проводиться на найвигідніших умовах, тобто або з урахуванням стажу після призначення (перерахунку) пенсії, або з урахуванням стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії.

З урахуванням термінів надходження даних про страховий стаж та заробітну плату до реєстру застрахованих осіб, у 2022 році автоматичний перерахунок, як і у попередньому році, проводитиметься орієнтовно у червні з проведенням відповідної доплати з 1 квітня.

Зазначимо, українці, зокрема ті, що перебувають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримувати пенсії. Оформити допомогу можна за межами країни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.