На Дніпропетровщині з-за комп’ютера, 8-класснику перерізали горло

Школяр дивом залишився живий. Приводом для жорстокого нападу на підлітка став комп’ютер 14-річного школяра, про який хлопець неодноразово розповідав у школі. На школяра напали його ровесники. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Ледь живого, скрученого на підлозі дитини виявив сусід потерпілого, житель Верхівцеве Верхньодніпровського району. Він повідомив про подію в поліцію і викликав швидку допомогу. Хлопця доставили в лікарню, де діагностували ножове поранення шиї, грудей і легенів. На місце події вирушила слідчо-оперативна група Верхньодніпровського відділення поліції.

Завдяки вжитим заходам вже через кілька годин вдалося встановити причетних до злочину підлітків. Їх доставили у відділення поліції і допитали. Хлопці зізналися, що планували напад на однолітка заздалегідь. 5 квітня близько 14 години вони зайшли до нього у двір і попросили напитися.Коли дитина відвернулася, один з нападників – раніше судимий за крадіжку 16-річний хлопець, взяв цеглину і вдарив потерпілого по голові. Жертва впала, її затягли в будинок, де зв’язали кабелем і почали бити. Наостанок завдали кілька ударів кухонним ножем.

Подумавши, що потерпілий помер, нападники забрали з дому монітор, системний блок, інші комплектуючі, і покинули місце злочину. По дорозі викинули знаряддя злочину, біля покинутого будинку, де чим в подальшому і виявили поліцейські.
Зараз підозрювані зізналися у скоєнні злочину. Також у них вилучені всі викрадені у потерпілого речі. Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм загрожує покарання за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.