Стало відомо, кому з українців у воєнний час компенсують частину витрат на комунальні послуги

Українці під час війни не звільняються від сплати за комунальні послуги, однак деякі громадяни отримають компенсацію від держави. Йдеться не про субсидії, які у воєнний час також, як і раніше, виплачуються українцям. Компенсація за комуналку передбачена тим власникам житла, які прихистили у себе в будинку біженців.

Таким чином, якщо ви безкоштовно поселите у себе будинки вимушених переселенців, які офіційно зареєструють свій статус за новим місцем проживання, то щомісяця вам виплачуватимуть на одного переселенця по 450 гривень.

Щоб отримати гроші на щомісячну компенсацію за комуналку, власнику житла необхідно подати заяву про готовність дати притулок людям до органу місцевого самоврядування (ОМС) за місцем проживання або через сайт “Прихисток”. Після поселення людей у ​​себе, потрібно повідомити про це та подати ще одну заяву до ОМС. Після 5-го числа кожного місяця проводитиметься нарахування коштів. Виплати господарям житла нараховуватимуться до 20-го числа.

Комунальні служби просять усіх споживачів, які мають можливість, оплачувати під час війни надані житлово-комунальні послуги, щоб працівникам комунальних служб та інших підприємств було чим виплачувати зарплату.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.