Серед солдатів РФ поширюються панічні настрої, українські воїни продовжують звільняти території – Генштаб

Серед російських окупантів в Україні поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення особового складу підрозділів, що базувалися в Чорнобильській зоні. Водночас сили оборони продовжують нищити війська противника і звільняти українські території.

Про перебіг 38-ї доби протистояння України російському воєнному вторгненню повідомили у Facebook Генерального штабу Збройних Сил України. Зазначається, що населенню одного з населених пунктів Білорусі рекомендовано уникати контактів з російськими окупантами, що вийшли із забрудненої зони.

У Генштабі уточнили, що вглиб цієї країни від держкордону України переміщуються підрозділи окупаційних військ на Сіверському напрямку. Значна частина їхньої техніки пошкоджена та буксирується.

За даними українських військових, російські мародери перевозять цивільні автомобілі, викрадені у Гостомелі, Ірпіні, Бучі та Іванкові, а також намагаються відправити родичам награбоване майно з території Білорусі службою експрес доставки СДЕК.

Крім того, на Слобожанщині загарбники заблокували виїзд із міста Буринь, де спостерігається велике скупчення військової техніки. Також триває блокада Путивля, який оточено блокпостами ворога. У селищі Юр’єве на Сумщині окупанти проводять рейди з метою перепису населення та пошуку зброї.

На Донецькому напрямку противник не полишає спроб заволодіти Маріуполем, блокувати Рубіжне, Северодонецьк, Попасну, Троїцьке, Авдіївку, Мар’їнку та Красногорівку, однак успіху не має та несе втрати.

На Південнобузькому напрямку ситуація суттєво не змінилася. У невизнаному Придністров’ї поширюються чутки про силове примушення військових так званої “ПМР” до участі у війні проти України.

На Приморському напрямку окупанти продовжують фільтраційні заходи в тимчасово захоплених населених пунктах.

“Через значні втрати особовий склад ворога деморалізований, що, зі свого боку, впливає на якість виконання ними поставлених завдань”, – констатували у Генштабі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.