На Київщині знайшли мертвим українського фотографа Макса Левіна: його застрелили окупанти

Зниклого в середині березня українського фотографа-документаліста Макса Левіна знайшли мертвим. У беззбройного журналіста двічі вистрілили російські окупанти, коли він документував їхні злочини у селі Гута Межигірська, що на Київщині.

Доля військового Олексія Чернишова, який супроводжував Левіна в тій останній поїздці, досі невідома. Трагічну звістку повідомило видання “Лівий берег”.

“Максим у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, вирушили в Гуту Межигірську 13 березня документувати наслідки російської агресії. Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. З того часу зв’язок із обома чоловіками зник. Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс збирався працювати, розпочались інтенсивні бойові дії. Місцезнаходження та доля Олексія Чернишова наразі не встановлено”, – повідомляє видання.

Тіло загиблого Макса Левіна знайшли 1 квітня у Гуті Межигірській.

Наразі Вишгородська окружна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). За попередніми даними, російські окупанти вбили беззбройного журналіста двома пострілами зі стрілецької зброї.

Талановитий фотограф Макс Левін народився 7 липня 1981 року на Київщині. Закінчив Київський політех за фахом “інженер комп’ютерних систем”, але життя присвятив тому, що любив понад усе – фотографії. Фотографувати Левін почав з 15 років, а в дорослому житті перетворив захоплення на професію.

Як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор Максим Левін співпрацював з багатьма українськими та міжнародними виданнями. Його світлини публікувалися у Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода. На регулярній основі Левін співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press.

Після нападу Росії на Україну в 2014 році фотограф чимало зусиль, часу і таланту присвятив тому, аби показати світові війну в нашій державі.

Він казав: “Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну”.

Левіну вдалося вижити в Іловайському котлі, де він так само документував злочин російських окупантів. Після цього разом з фотографом Маркіяном Лисейком вони заснували присвячений військовим проєкт AFTER ILOVAISK.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

У мережі опублікували реквізити для допомоги сім’ї в організації похорону:

Монобанк: 4441114420335646 – Зоряна Стельмах;

ПриватБанк: 5168757403122528 – Інна Варениця.

Про дату і місце прощання з талановитим українським фотографом родина повідомить згодом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.