У Мінсоцполітики розповіли про виплати внутрішнім переселенцям: коли та як можна отримати

Виплати внутрішнім переселенцям розпочнуться вже у квітні. Отже, чим швидше ті, хто претендує на таку допомогу зареєструються, тим більше у них шансів отримати свої гроші вже наступного місяця. Термін реєстрації внутрішньо переміщених осіб продовжили до 14 квітня.

Про це розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна. Вона також поділилася, де можна зареєструватися, і на що можуть розраховувати внутрішні переселенці.

Реєстрація внутрішньо переміщених осіб, які розраховують отримати допомогу від держави, є обов’язковою. Це пов’язано з тим, що всі наступні програми підтримки внутрішніх переселенців, які тільки розробляються урядом, будуть “прив’язані” саме до цієї реєстрації, каже Лазебна.

Щомісячну матеріальну допомогу від держави зможуть отримати не лише громадяни, які були змушені переселитися до інших регіонів, а й ті, хто змінив пункт проживання у межах однієї області.

Місця реєстрації – органи соцзахисту у тих населених пунктах, де біженці знайшли собі тимчасовий притулок.

“У них у всіх є інструмент, як зареєструвати людину та надати їй довідку про те, що її взято на облік. Трохи пізніше, сподіваюся, наступного тижня, люди зможуть це зробити і онлайн через портал “Дія”, – поділилася міністр.

При цьому держава обіцяє щомісяця виплачувати кожному внутрішньому переселенцю по 2-3 тисячі гривень. По 2 тисячі отримають звичайні дорослі громадяни, по 3 тисячі платитимуть на дитину, а також на дорослого, що має інвалідність. Інші гроші, передбачені для підтримки внутрішніх переселенців, надаватимуться людям, які дали притулок у себе переселенцям, а також місцевим громадам, які прийняли біженців на своїй території.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.