Діятиме лише один обов’язок: Польща на тлі масового приїзду українців скасовує COVID-обмеження

Скасовується масковий режим й самоізоляція після приїзду до Польщі.

У Польщі від 28 березня скасовують обов’язкове носіння масок та проходження карантину для людей, які приїхали з-за кордону.

Про це повідомляє RMF FM з посиланням на рішення уряду Польщі.

Від понеділка носіння масок буде лише опцією, але не обов’язком у Польщі. Штрафів за не носіння захисного засобу не буде. Також від 28 березня перестане діяти карантин для людей, які живуть з інфікованими, і для тих, хто приїжджає з-за кордону.

Зняття обмежень, як зазначається, знаменує собою символічний кінець пандемії коронавірусу в Польщі. Однак одне з обмежень не перестане діяти – це обов’язок ізолюватися після підтвердження зараження коронавірусом. Також обов’язково рекомендують носити маску у разі хвороби чи застуди.

Своєю чергою, міністр охорони здоров’я Польщі Адам Нідзельський вказав, що єдині місця, де доведеться все ж носити маски, – це медичні заклади.

“Ми постійно проводимо велику кількість тестів, тому, на нашу думку, спостереження є достовірними. Згідно з останніми дослідженнями, наявність антитіл є у 90-95% населення. Ми захищені як суспільство, ці показники дають нам можливість ухвалювати нові рішення. Найважливішим показником є ​​ситуація в лікарнях, а варіант “Омікрон” виявився менш важким, без збільшення госпіталізації”, – пояснив міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.