Зеленський: я готовий до переговорів з Путіним, але якщо вони закінчаться невдачею, настане Третя світова війна

Президент України Володимир Зеленський готовий до переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним. Однак він попередив, що якщо будь-які спроби переговорів проваляться, це може означати, що боротьба між двома країнами призведе до “третьої світової війни”.

 

Відповідну заяву український лідер зробив в інтерв’ю ексклюзивному виданню CNN 20 березня. Зеленський висловив думку, що війну, яка зараз триває в Україні, іншим шляхом зупинити неможливо.

“Я готовий до переговорів із ним. Я був готовий протягом останніх двох років. І я думаю, що без переговорів ми не зможемо закінчити цю війну”, – сказав Зеленський.

“Якщо є хоча б 1% шансу зупинити цю війну, я думаю, що ми повинні скористатися цим шансом. Ми повинні це зробити. Я можу сказати вам про результат цих переговорів – у будь-якому разі ми щодня втрачаємо людей, невинних людей на землі” – сказав він.

Він продовжив: “Російські сили прийшли, щоб винищити нас, вбити нас. І ми можемо продемонструвати гідність нашого народу і нашої армії, що ми здатні завдати потужного удару, ми здатні завдати удару у відповідь. Але, на жаль, наша гідність не допоможе зберегти життя. Тому, я думаю, ми повинні використовувати будь-який формат, будь-який шанс для того, щоб мати можливість вести переговори, можливість говорити з Путіним. Але якщо ці спроби проваляться, це означатиме, що це третя світова війна”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.