Росія змінила тактику ведення війни проти України, але час грає проти армії Путіна

Командування путінської армії кардинально змінило тактику ведення війни проти України. Серед іншого, окупанти нібито намагаються взяти в облогу великі міста.

Росія змінила тактику ведення війни проти України, але час грає проти армії Путіна – ЗМІ

Проте час грає проти збройних сил РФ, які вторглися на чужу територію. Про це пише Telegram-канал “Можем объяснить”.

Зазначається, що до кінця третього тижня бойових дій російська армія кардинально змінила стратегію. Її лихі точкові нальоти з використанням спецназу військ Росгвардії та малих груп десанту не дали результату – українська армія виявилася міцнішою, ніж припускали у Кремлі.

Зокрема, вони спрямували свої зусилля на облцентри та інші українські міста, намагаючись взяти їх в облогу. Також загарбники хочуть “затиснути у лещатах” великі угруповання українських Сил оборони. Але поки й у новому форматі досягти серйозних результатів загарбникам не вдалося.

“Основне завдання для ЗС РФ зараз – оточити найбільше угруповання українських військ на сході. У “котлі” може опинитися все угрупування, яке брало участь в ООС, – це майже третина української армії”, – стверджують у повідомленні.

Інший важливий пункт нової стратегії РФ, йдеться у матеріалі, – це “блокування та облога Києва”. Водночас автори наголошують, що навіть у новому форматі росіянам поки мало що вдається, та й час працює явно не на них.

“Поки не зрозуміло, скільки ще знадобиться сил і чи зможуть російські військові подолати опір на ключових відрізках. Час працює не на російську армію, як у військовому, так і в політичному плані. Настання весни означає не тільки загострення логістичних проблем, які вже є, але й покращені можливості для малих груп української армії – на знайомій території легше маскуватися і завдавати ударів у тилу супротивника. Завдяки прорахункам перших тижнів у РФ залишилися великі простори в тилу, що за певних умов посилить проблеми кампанії, яка й без того сповільнюється”, – пишуть у “Можем объяснить”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...