Геть шоколад: психологи з’ясували, як контролювати свої бажання

Психологи з’ясували дивовижний факт, що в нас живуть дві людини, які постійно ведуть внутрішню боротьбу

Нейропсихологам вдалося встановити незвичайний факт. Вони стверджують про те, що в нас живуть дві людини. Одна людина всередині нас постійно жадає насолод, а інша людина постійно контролює наші пориви і сприяє відмовитися від насолод.

Обидві ці людини живуть в нас, які постійно ведуть внутрішню боротьбу.

До насолод можна віднести ряд корисних і шкідливих речей. Наведемо приклад, ми дотримуємося жорсткої дієти, але в нашій підсвідомості з’являється бажання порушити раціон.

Жінки дуже часто намагаються відмовитися від вживання солодкого, тому наша погана і хороша сторона веде постійну внутрішню боротьбу.

Фахівці поділилися ефективними техніками самокоучінгу, які допоможуть контролювати свою сутність.

1. Мета
Знизити споживання солодкого – це не мета, а засіб. Задайте собі кілька простих запитань, головне відповідайте на них правдиво перед собою:
– яких результатів ви хочете домогтися, відмовившись від солодкого? Схуднути? Пошкодувати своє здоров’я і організм?
– чому ви хочете цього? повернути свої форми? подбати про стан здоров’я свого організму?
– що ви готові зробити для досягнення мети? Знизити споживання калорій?
– як ви дізнаєтеся, що мета досягнута?

2. Візуалізація
Уявіть, якою ви станете, коли ваші цілі будуть досягнуті? Як змінитися ваш внутрішній стан? Ваша хода? Список продуктів, які ви купуєте? Можете продовжити список питань, головне представити, як змінитися ваше життя в кращу сторону після того, як ви відмовитеся від солодкого. Цей метод дуже мотивує так як ми завжди прагнемо бути кращими.

3. Фокус на цілі цілодобово
Щоб наблизити вашу мету до реальності, щоранку ставте собі запитання: що ви вчора зробили для себе гарного і що можете зробити протягом дня, щоб поліпшити своє життя? Що ви можете зробити краще, ніж учора? Увечері, обов’язково підводите підсумки дня, але завжди будьте чесними перед собою. Не потрібно приписувати собі заслуги, які ви не здійснили.

4. Вибирайте альтернативу
Солодощі це продукт, якими ми можемо себе задовольнити, розслабити. Дуже важливо знайти альтернативу цієї насолоди, яка буде не менше задовольняти ваші внутрішні капризи. Замість того, щоб з’їсти черговий шматочок шоколадки, подзвони батькам, знайомій, другу. Необхідно замінювати свої звички.

5. Техніка шкали бажання
Як тільки ми усвідомлюємо, що шоколад і солодощі під забороною, цього відразу дуже хочеться. Тому уявіть собі, переконаєте себе в тому, що вам все можна. Ви повинні бути максимально чесними перед собою. Уявіть шкалу, де десять балів – це таке бажання, що ви зараз помрете, якщо не скуштуєте бажаний продукт. Один бал – не хочеться зовсім. Залишилося найскладніше – прислухатися до себе і оцінити, на скільки балів тягне бажання з’їсти щось? Якщо на вісім і вище, має право, якщо нижче восьми, утримайтеся! Ви сильно здивуєтесь, коли зрозумієте, що більшість бажань нижче шкали 3. Який висновок? Значить ви нічого не хоче з того, що визначилось в нижніх рядах.

Раніше, портал “Знай.ua”, розповів про те, що чимало батьків вважають: якщо на упаковці є маркування “для дітей”, значить, товар безпечний. Однак у таких тістечках повно цукру, кукурудзяного сиропу із високим вмістом фруктози, глюкози і навіть TBHQ – хімікату, який одержують із нафти і який викликає клітинну дисфункцію багатьох органів у дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.