В Україні припинено постачання газу в десятки міст і селищ

В Україні припинено постачання газу в десятки міст і селищ. Газ не постачають через те, що внаслідок воєнних дій відключено 13 газорозподільних станцій.

Про це повідомляє Оператор ГТС України у своєму Telegram-каналі.

Наразі відсутнє постачання газу в Ірпіні, Бородянці, Гостомелі, Стоянці, Вознесенську, в частині Чернігова, в Ізюмі, Бражківці, Сиротино, Краснопопівці, Донському, Новотроїцькому, Пристані, Олешках та в багато інших населених пунктах, що опинились на лінії вогню або неподалік від місці зіткнення.

Крім того, вчора, 4 березня, через пошкодження снарядом побутової нитки газогону було припинено газопостачання у Сєвєродонецьку.

“Критична ситуація у м. Щастя. На межі зупинки газопостачання до м. Торецьк (ГРС Дзержинськ), вже зупинені у зв’язку з обстрілами газорозподільної інфраструктури котельна та хлібозавод… Атаки на критичну інфраструктуру України продовжуються. Окупаційні війська створюють гуманітарну катастрофу в містах України “, – пишуть у повідомленні.

Оператор ГТС також зазначає, що персонал компанії героїчно, іноді ризикуючи власним життям, намагається оперативно ліквідувати пошкодження там, де це можливо, та відновити постачання газу в населені пункти.

На магістральних гілках української ГТС поки що, на щастя, великих ушкоджень немає. І в ці трагічні дні Україна продовжує виконувати свою функцію транзитера газу. Постачання блакитного палива в Європу не припиняється.

До речі, компанія Nord Stream 2 AG (Північний потік-2) заявила про перериванняч конратів зі своїм персоналом через санкції, які були на неї накладені. Проте чутки про оголошення процедури банкротства, які з’явились у мережі, в компанії спростували.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.