Лукашенко пообіцяв Зеленському не нападати на Україну: всі деталі розмови

Український президент Волордимир Зеленський розповів про деталі розмови із самопроголошеним главою Білорусі Олександром Лукашенком. Політик заявив, що Лукашенко запевнив його в тому, що з території Білорусі війська в Україну не підуть.

Лукашенко пообіцяв Зеленському не нападати на Україну: всі деталі розмови

Про це Зеленський сказав у відеозверненні до українців (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Розмова з Олександром Лукашенком була дуже предметною. Я не хочу, щоб із Білорусі в Україну летіли ракети, літаки та гвинтокрили. Я не хочу, щоб в Україну з Білорусі йшли війська. І він мене запевнив у цьому”, – сказав він.

Зеленський сказав, що Лукашенко сам звернувся до нього з пропозицієї, щоб українська та російська делегації зустрілися на річці Прип’ять без жодних умов.

“Скажу відверто, як завжди: я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс”, – сказав глава держави.

Зеленський також повідомив, що Україна платитиме по 100 тисяч гривень на місяць військовим, які тримають у руках зброю. “Не для “дякую”, а для того, аби знали, що країна їм вдячна. Так буде до тих пір, поки не закінчиться війна”, – сказав президент.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.