В Україні підвищать зарплати чинним та колишнім військовослужбовцям

Влада України вирішила підвищити рівень доходів діючих та колишніх військовослужбовців. З 1 березня 2022 року зростуть зарплати військовослужбовцям, а також підвищать пенсії колишнім військовим ЗСУ.

Як розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зарплати військовослужбовцям Збройних Сил збільшаться з 1 березня поточного року на 30%. Крім того, буде збільшено загалом бюджет Міноборони.

“Президент підписав відповідний указ, і необхідні законопроекти вже зареєстровані у Верховній Раді. Передбачається, що бюджет Міністерства оборони для потреб Збройних сил України буде збільшено на 11,8 млрд грн. Очікуємо на швидку підтримку цієї ініціативи у парламентській залі”, — повідомив глава українського Уряду.

Пенсії військовослужбовцям та УБД (учасникам бойових дій) збільшать із прожитковим мінімумом для непрацездатних осіб. Індексація у розмірі 14% стосуватиметься основних розмірів військових пенсій для більш ніж 524 тисяч військових, звільнених за віком у запас. Середній розмір підвищення становитиме 700 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.