У МОЗ назвали умову скасування COVID-обмежень в Україні вже навесні

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що за умови вакцинації від COVID-19 понад 70% дорослого населення України в країні можна буде скасувати карантинні обмеження вже навесні. Водночас він наголосив, що вже зараз спостерігається зменшення навантаження на систему охорони здоров’я.

У МОЗ назвали умову скасування COVID-обмежень в Україні вже навесні

За словами міністра, стабілізація епідеміологічної ситуації в країні очікується вже у березні. Про це Ляшко розповів під час брифінгу 22 лютого, повідомляє пресслужба МОЗ.

Він зазначив, що від кожного українця залежить, чи можна буде послабити карантинні вимоги в країні.

“Наша мета – 70% населення, вакцинованого повним курсом, та бустерна доза для всіх, хто цього потребує. Саме це дозволить нам з оптимізмом дивитися вперед і не застосовувати карантинні обмеження на весняно-літній період. У березні ми вийдемо на стабілізацію епідеміологічної ситуації в Україні. Тому лише від кожного з нас залежить, наскільки можна буде послабити карантинні вимоги, які прописані в постанові Кабінету міністрів”, – сказав міністр.

Також Ляшко наголосив, що завдяки вакцинації від коронавірусу в Україні вже вдалося врятувати близько 22 тисяч життів.

“Завдяки вакцинації понад 50% дорослого населення України ми спостерігаємо значно нижчу цифру навантаження на систему охорони здоров’я. За даними математичного моделювання, вакцинація в Україні вже врятувала близько 22 тисяч життів. Це означає, що кількість померлих за весь час пандемії вдалося зменшити щонайменше на 17%”, – додав Ляшко.

Раніше повідомлялося, що з 1 квітня в Україні можуть послабити карантинні обмеження, запроваджені для заборони поширення коронавірусу. Відповідне доручення прем’єр-міністр Денис Шмигаль надав Міністерству охорони здоров’я.

Нагадаємо, в Україні вперше зафіксовано нові форми штаму Омікрон BA.2, який набув нової симптоматики. Поки що випадки його виявлення серед пацієнтів поодинокі, переважно у тих, хто повернувся з-за кордону.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.