Дітей, які зникли в Полтавській області, знайшли мертвими – відео

У Полтавській області сталася трагедія – знайшли тіла хлопчиків, які зникли увечері 20 лютого.

Дітей, які зникли в Полтавській області, знайшли мертвими - відео

У поліції повідомили, що тіла двох дев’ятирічних дітей помітили у плавнях річки Дніпро.

Розшук дітей з села Кам’яні Потоки тривав з ночі 20 лютого. Батьки розповіли, що близько 14 години діти пішли гуляти та не повернулися. Спочатку їхні рідні проводили пошуки самі, а о 22 годині звернулися за допомогою до правоохоронців.

До пошукової роботи негайно залучили весь особовий склад Кременчуцького райуправління, наряди патрульної поліції, кінологів, військовослужбовців Національної гвардії, працівників ДСНС, представників мас-медіа, громадськості та родичів дітей.

У процесі пошукової роботи правоохоронці знайшли очевидця, який бачив хлопчиків на водоймі. Згодом, під час обстеження прибережної зони Дніпра та криги, було виявлено льодовий пролом, а поруч з ним дитячу шапку, яку впізнав родич одного з хлопчиків. На жаль, припущення щодо можливої трагедії підтвердилися – водолази підняли на берег тіла двох розшукуваних дітей.

На даний час обставини трагедії встановлює поліція.

У поліції закликали не виходити на кригу та нагадали правила поведінки на льоду:

виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди. Навесні лід тонкий та крихкий, а значить – не варто ризикувати взагалі;
категорично заборонено збиратися на льоду великими групами в одному місці. Через різке навантаження крига може тріснути;
із собою потрібно мати лижі, мотузку, палицю та інші знаряддя, що можуть допомогти у критичній ситуації;
якщо лід почав тріщати або з’явилися характерні розколини, потрібно негайно повернутися на берег. АЛЕ повільно, не відриваючи ніг від льоду.
Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно повідомте їй, що йдете на допомогу, і терміново зателефонуйте до служби порятунку.
Як врятувати людину, яка провалилася під кригу:

Потрібно підкласти під себе лижі, дошку і повзти на них, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте.
Кидати пов’язані ремені, шарфи або дошки треба за 3-4 метри;
дійте рішуче й швидко – постраждалий швидко мерзне, а мокрий одяг тягне його донизу.
Подавши постраждалому підручний засіб, витягайте його на лід і повзіть з небезпечної зони. Укрийте його від вітру, допоможіть дістатися теплого місця та зігратися: потрібен сухий одяг й теплий напій.
Обов’язково зателефонуйте до швидкої – потрібно переконатися у відсутності загроз для життя та здоров’я людини.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.