З’явилося фото одного з загиблих на Донбасі українських захисників

Одним із загиблих в зоні ООС 19 лютого воїнів Збройних сил опинився український розвідник, капітан Антон Сидоров. Він служив у 30-тій ОМБр, а також був автором та виконавцем пісень. У захисника України залишилися троє маленьких дітей.

З'явилося фото одного з загиблих на Донбасі українських захисників

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Наталія Юсупова. Вона опублікувала фото Сидорова та наголосила: Герої України назавжди у наших серцях.

“Я вам не можу передати наскільки ця людина була благородною, чесною і вихованою. Душа болить. Еліта нації віддаєь життя у найважчий для країни час”, – написала вона.

Антон Сидоров

Про загибель Антона Сидорова також повідомив український президент Володимир Зеленський під час свого виступу на Мюнхенській безпековій конференції. Глава держави повідомив, що захисник загинув о шостій годині ранку внаслідок обстрілу з артилерійської зброї, що заборонена Мінськими домовленостями.

У Сидорова залишилися три доньки – десяти, шести та одного року. Він отримав осколкове поранення в голову, не сумісне з життям.

Президент зазначив, що не знає, про що Сидоров думав в останні хвилини свого життя, але, на переконання Зеленського, він не розумів, яка адженда потрібна для зустрічі щоб закінчити війну, але знав, що Росія бреше щодо протистояння на Донбасі.

Нагадаємо, що в ООС зранку 19 лютого повідомляли, що військовослужбовець загинув біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області. Обстріл вівся з напрямку Нижнє Лозове із застосуванням артилерії калібру 122 мм, було здійснено 15 пострілів.

Скриншот повідомлення Наталії Юсупової у Facebook

Пізніше в ООС повідомили, що протягом суботи, 19 лютого, на Донбасі внаслідок обстрілу загинули двоє українських військових, ще четверо захисників України отримали поранення.

На Facebook-сторінці 30 ОМБ ім. князя Костянтина Острозького, де служив Сидоров, розповіли, що 2011 року захисник закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У Збройних силах він з 2005 року, а з перших днів російсько-української війни воїн гідно та самовіддано захищав Україну від ворога.

Сидоров родом з Києва, у січні 2022 року йому виповнилося 35 років.

Він до останнього подиху захищав Україну. Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. Антон планував боронити кордон країни в бригаді до того часу, допоки повернемо останній сантиметр тимчасово окупованої української території. Спочивай спокійно, воїне”, – написали у бригаді.

Воїну було усього 35 років

Антон Сидоров був автором пісні “Спійте брати мої”, яку виконував разом із бойовим товаришем.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.