Alina Pash не відмовлялася від Євробачення, її дискваліфікували: у НСТУ озвучили деталі

Співачка Alina Pash (Аліна Паш) не відмовлялася від участі у конкурсі Євробачення-2022. Її було дискваліфіковано за надання організатору недостовірної інформації.

Alina Pash не відмовлялася від Євробачення, її дискваліфікували: у НСТУ озвучили деталі

Прикордонна служба спочатку відмовилася підтверджувати законність перетину адмінмежі з Кримом Аліною Паш. Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповіла голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця цієї новини).

За її словами, коли Паш публічно заявила, що має намір взяти участь у Національному відборі на Євробачення, в НСТУ почали вивчати інтерв’ю, які вона давала раніше і в яких згадувала про виступи на території Росії чи в окупованому Криму.

Зокрема, взяли до уваги інтерв’ю Паш Каті Осадчій. “Нам були потрібні докази”, – пояснила Остапа.

Зокрема, вони порівняли, що Паш говорила Осадчій і що сказала в ефірі “Суспільного”. “У нас в ефірі Аліна Паш сказала протилежне. Що поїздка в Москву – це була одна історія, вона зі Стамбулу летіла. Потім вона повернулася в Київ, потім вона на автобусі поїхала в Крим на весілля до знайомих. Тобто, що вона там не виступала, а просто була на весіллі”.

Тож у НСТУ були лише два інтерв’ю, але не було жодних офіційних доказів того, що Паш говорить правду. Тому вони вирішили звернулися до Державної прикордонної служби.

“Ми вперше два тижні тому надіслали звернення до Прикордонної служби, щоб вони нам підтвердили законність перетину адмінмежі з Кримом Аліною Паш. Вони нам відмовили, тому що це конфіденційна інформація, і що вони її нададуть тільки Аліні Паш. Тоді ми попросили команду Аліни Паш, щоб вони таку довідку надали, інакше вона не буде допущена до фіналу”, – розповіла представниця НСТУ.

“Ми просили зробити це заздалегідь, хоча б за кілька днів, але вони дотягнули до останнього і принесли цю довідку аж у п’ятницю ввечері. Було написано, що вона перетинала кордон з боку України”, – додала вона.

Коли довідку було оприлюднено, з’явилася інформація, що вона підробна. “Ми знову звернулися в Прикордонну службу, і ті підтвердили, що вона підробна”, – повідомила Остапа.

“Ми викликали Аліну Паш на оргкомітет, сказали, що це підробка документів, це порушення правил Нацвідбору, які передбачають, що в разі встановлення факту подання учасником недостовірної інформації або приховування інформації “Суспільне” має право зупинити участь у відборі такого учасника. Вона погодилася і написала в Instagram, що вона залишає конкурс, хоча насправді вона була дискваліфікована”, – наголосили в НСТУ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.