“Вірус валить з ніг на 3-тій день, з’ясувалася страшна правда про перші дні після інфікування”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною, постійно дивуючи медиків все новішими особливостями перебігу недуги в інфікованих. Як з’ясували науковці, інкубаційний період нового варіанту вірусу суттєво скоротився, а люди можуть масово заражати оточуючих ще до появи перших симптомів хвороби. Жахливі наслідки недуги здатні залишатися із людиною ще дуже тривалий час після одужання, а несвоєчасна діагностика вірусу може призвести взагалі до фатальних наслідків. Лише відповідальне ставлення до власного здоров’я здатне запобігти трагічній розв’язці.

Як інформує “Ukrinform”, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що скорочення термінів лікування та самоізоляції пацієнтів із COVID-19 пов’язане із перебігом штаму “Омікрон”.

“Останні дослідження демонструють, що більшість випадків передачі коронавірусної хвороби відбуваються за 1–2 дні до появи симптомів, а також у наступні 2–3 дні після. Також варіант Омікрон має значно менший інкубаційний період у порівнянні з іншими штамами вірусу – він становить 3 дні.

Саме тому було рекомендовано скорочення амбулаторно-поліклінічного лікування до щонайменше 5 днів (від дати появи симптомів або дати взяття матеріалу на дослідження). Це дозволяє скоротити мінімальний термін перебування пацієнтів під медичним наглядом, особливо тих, які мають легкий перебіг хвороби”, – зазначив Кузін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.