Омікрон «зрізав» терміни лікування та самоізоляції COVID-пацієнтів – Кузін

Скорочення термінів лікування та самоізоляції пацієнтів із COVID-19 пов’язане із перебігом Омікрону.


Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоров’я, про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Останні дослідження демонструють, що більшість випадків передачі коронавірусної хвороби відбуваються за 1–2 дні до появи симптомів, а також у наступні 2–3 дні після. Також варіант Омікрон має значно менший інкубаційний період у порівнянні з іншими штамами вірусу – він становить 3 дні. Саме тому було рекомендовано скорочення амбулаторно-поліклінічного лікування до щонайменше 5 днів (від дати появи симптомів або дати взяття матеріалу на дослідження). Це дозволяє скоротити мінімальний термін перебування пацієнтів під медичним наглядом, особливо тих, які мають легкий перебіг хвороби», – зазначив Кузін.

Головний державний санітарний лікар пояснив, що йдеться саме про мінімальний термін лікування чи самоізоляції, тобто 5 днів. Якщо ж пацієнт на 6 день має симптоми захворювання, то тут не може бути й мови про завершення лікування чи самоізоляції. Якщо хвороба триватиме довше, то пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження строку своєї непрацездатності шляхом створення нового медичного висновку про тимчасову непрацездатність у межах цього випадку.

Раніше мінімальний термін перебування на лікуванні чи самоізоляції становив 10 днів. І навіть якщо людина одужала раніше, вона у будь-якому разі мала чекати, коли спливе цей термін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.